Населението на Русия, подобно на България, е едно от най-суеверните и вярващи

...
Населението на Русия, подобно на България, е едно от най-суеверните и вярващи
Коментари Харесай

Ето го шаманът на Путин. Разкри крайната цел на войната

Населението на Русия, подобно на България, е едно от най-суеверните и вярващи в предсказания и всевъзможни теории на конспирацията страни, които внушават до маниакалност някакво предимство над останалия свят, който постоянно се сочи като външен зложелател и опасност. Така се намира външно опрощение за изостаналостта в областта на стопанската система.

Руската стопанска система е по-малка от тази на Южна Корея, която обаче не потегля да трансформира международния ред.  Едно от внушенията и опорките, които съвсем всеки руснак вярва е, че Москва е  " Трети Рим, а Четвърти няма да има ". Друго е панславизма под шапката на Москва. 

В България идеологията се популяризира от години от проруски медии и политици, чиято цел не е скрита - да отдалечат България от европейското й развиване, с цел да я върнат в орбитата на Москва.

Ето и идеологията, която гради режима на Путин. Неин гуру е философът и социолог Александър Дугин. 

Дугин е под мощното въздействие на един от първите националсоциалистически идеолози, Хаусхофер, който създава главните теоретични постановки на Евразийската военна и геополитическа доктрина, като предлага образуването на геостратегическа ос Берлин-Москва-Токио, като алтернатива на Атлантическата харта на англосаксонския свят. При Дугин тази ос обаче е Париж-Берлин-Москва, или всички страни, разположение в Северноевропейската низина, която се простира от Нормандия до Урал.

Разглежда македонците като независим етнос и временен сред сърбите и българите.

Разбира се, до момента в който текат военни дейности, е рано да се приказва за осъществяване на поставените цели, само че би било безконтролно въобще да не се мисли за това. Цената на тази интервенция е голяма.

Хората умират и ще не престават да умират, уви, от ден на ден и повече, до момента в който се реализира цялостна и съкрушителна (необратима!) победа. И тук стартира, може би най-важното. За да не изпуснете победа, би трябвало да имате явен проект за деяние.

Следователно да победиш Украйна и да спасиш Украйна е логическо и геополитическо несъгласие. Разбира се, допустимо е неведнъж да се отслаби военният капацитет и да се упорства за наказването на нарушителите от средите на националистите и наказателните елементи. Но след известно време, в случай че просто оставите Украйна да бъде – въпреки и под контрола на промосковските сили, всичко още веднъж ще се върне на мястото си. Има логичност в политическите процеси в Украйна.

И въпросът не е в елитите, а в самата държавност. Именно тя възпроизвежда същия модел - още от времето на Галицко-Волинското княжество. Украйна може да бъде единствено олигархия. Това значи, че тя е обречена да бъде Анти-Империята=

Убеден съм, че решението е в посока основаване на Източнославянски съюз, който да включва Русия, Украйна и Беларус.

Ако украинците и частично беларусите откажат да се назовават „ руснаци “, вярвайки, че това име се отнася единствено за великорусите („ московчани “), т.е. хората, основали Владимирска (Московска) Рус и по-късно построили Руската империя в международен мащаб, мъчно можем да им наложим по-широко пояснение на термина. Това би трябвало да се има поради.

Съюзът на източните славяни ще резервира народите, само че ще отстрани нациите като фиктивни и съзнателно провокативни, изкуствени формирания.

Кой ще живее в Русия? Който желае - всички жители на Източнославянския съюз. Кой ще живее в Украйна или Беларус? Те. Това страна на великорусите ли ще е? Не. Това ще е страна на източните славяни и другите нации, които са свързали ориста си с тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР